Kennismaken

Zoals bij velen heeft de passie voor paarden ook bij mij al op jonge leeftijd toegeslagen. Na een aantal jaren mijn eigen IJslandse paard succesvol op wedstrijden te hebben uitgebracht, kwam ik tot de ontdekking dat het opleiden en trainen van paarden een aantrekkelijke uitdaging voor mij is. Dat het paard ook mag aangeven wat het wil/kan en dat ik daarnaar kan handelen. De vertrouwensband met het paard wordt hechter, het paardrijden wordt plezieriger en er zijn minder hulpen en signalen nodig.
Maar: gevoel alleen is niet voldoende!

Ik ben mij daarom gaan verdiepen in opleidingen die mij de kennis konden aandragen en bij mijn idee aansloten over verantwoord en plezierig paardrijden, voor zowel paard als ruiter. In 2010 heb ik de driejarige opleiding bij de ISPH met succes afgerond. Daarbij heb ik een gedegen en brede kennis opgedaan in de klassieke rijkunst en andere trainings- en behandelmethoden die ondersteunend werken. Omdat ook een goed management rondom het paard van belang is om zijn gezondheid en prestaties optimaal te laten zijn en ik met mijn eigen paard bij deze opleiding prima resultaten boekte, was mijn honger naar kennis op dit gebied alleen maar toegenomen. Ook het plezier om deze kennis en mijn gevoel daarover over te dragen aan andere ruiters was voor mij nog belangrijker geworden.

Mijn tweede opleiding bij de NCSAH was dan ook een logische volgende stap. Hierbij komt onder andere de verdieping in de gezondheid en biomechanica van het paard aan de orde en hoe één en ander is in te passen in een trainingsplanning. Dat bijvoorbeeld je zit en houding op het paard een grote invloed heeft bij de training van het paard is een belangrijk item in deze opleiding en derhalve ook in mijn instructie. De kennis en inzichten die ik krijg tijdens deze opleiding zijn oneindig en bijna niet op te noemen.

Ik ben mijn beide paarden ontzettend dankbaar dat zij mij tijdens mijn ontwikkeling zo goed hebben willen begeleiden en dat nog steeds doen! Nog iedere dag ontwikkel en leer ik samen met hen. Mijn IJslandse ruin en ik vormen ondertussen al ruim 20 jaar een heel goed team. Mijn IJslandse merrie stelt mij nog iedere dag vragen en daagt mij uit om creatieve oplossingen te vinden in haar training, wij zijn ondertussen ook al weer 10 jaar een team.

De kennis en ervaring die ik inbreng bij mijn lessen

De volgende opleidingen en cursussen heb ik gevolgd: